Terug naar aanbod

Purmerend, Peperstraat 31

imagethumb imagethumb
Adres: Peperstraat 31
Plaats: Purmerend
Prijs: € 1.250,- per maand ex. BTW
Status: Verhuurd
Soort object: Winkel
Oppervlakte: 57 m2
Bijzonderheden: Uniek oud pand in nieuw styl
Plattegrond: plattegrondDownload plattegrond
Brochure: brochureDownload brochure
€ 1.250,- per maand ex. BTW

Omschrijving

Verhuurd!

Gemeentelijk monument aan de Peperstraat in Purmerend.

Dit voormalig woonhuis met lijstgevel van twee ramen breed is medio mei 2022 geheel gerenoveerd en voldoet aan de hoogste moderne eisen, uiteraard met respect voor de Detaillering en geschiedenis van dit pand.

Het winkelpand is ca 57 m2 BVO en voorzien van een gezellige entree, een kleine verdieping met een buitenruimte.
Tevens kunt u bevoorrading van zowel de voorzijde als de achterzijde doen.

De ruimte word voorzien van een gladde zandcement vloer, strak afgewerkte wanden, een cv installatie (samen met de woning), een pantry en separaat luxe betegeld toilet. Aan de achterzijde van de winkelruimte is de patio middels een deur te bereiken en is er tevens een achterom via het Waagplein.

De winkelruimte is zeer centraal gelegen aan de Peperstraat 31, DE locatie voor winkelend publiek in het historische centrum van Purmerend. In deze winkelstraat zijn o.a. de grote publiekstrekkers zoals Boss/ Deitmers Select, Deco Home, De Jongh fietsen en Mykonos gevestigd alsmede diverse andere lokale ondernemers.

De drukbezochte Peperstraat is een voetgangersgebied, gelegen naast de Breedstraat en de Koemarkt, het bruisende horecaplein op nog geen 75 meter afstand. De aanwezigheid van een grote diversiteit aan winkels in combinatie met lokale, ambachtelijke ondernemingen geeft de stad een onderscheidende rol in de regio.

Purmerend telt circa 80.000 inwoners en heeft een sterke regio functie: het is een winkelstad pur sang met een breed aanbod op het gebied van mode, muziek, media, eten en drinken. Naast het stadshart, de prominente rol voor de Dubbele Buurt en het vernieuwde Eggert Winkelcentrum zijn er iedere week verschillende markten en heeft de stad een compleet aanbod op cultureel- en muziekgebied in Theater De Purmaryn en Podium P3.

Per openbaar vervoer is het centrum uitstekend te bereiken via de EBS busdiensten - op circa 2 minuten loopafstand naar het busstation Tramplein - en met de trein via de NS-stations Weidevenne, Purmerend en Overwhere. Met de auto is de locatie goed te bereiken via de A7 of de N235. Parkeren is goed mogelijk in de meerdere zeer nabij gelegen publieke parkeergarages en aan de openbare weg (betaald).

De bestemming van de winkelruimte is Centrum -1 doeleinden, w.o. detailhandel, dag-horeca, dienstverlening en culturele doeleinden.

Hoogtepunten:

. unieke winkelruimte
. centraal gelegen
. frontbreedte 3.5 meter, diverse plafondhoogte
. circa 57m2 bvo

. licht
. voorzien van zandcement vloer, cv met radiatoren, pantry en toilet
. eventuele afbouwwerkzaamheden in overleg met verhuurder bespreekbaar
. eventueel een nog te verhuren bovengelegen appartement op de verdieping voor huurder beschikbaar.

Huurprijs unit:

€ 1.250,- excl. btw per maand, per maand vooruit te voldoen

BTW:

Huurder dient te verklaren dat hij voor tenminste 90% met omzetbelasting belaste prestaties verricht. Indien de huurder hier niet aan voldoet of niet meer kan voldoen, zal er van rechtswege sprake zijn van een van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan is huurder in plaats van de btw een zodanige vergoeding aan verhuurder verschuldigd zodat deze volledig wordt gecompenseerd voor de schade die verhuurder lijdt door het beëindigen van de optie.

Servicekosten:

€ 350,- per maand op voorschotbasis (gas/elektra/water) d.m.v. tussenmeters en 1/3-2/3 afrekening

Huurtermijn:

5 jaren daarna 5 optiejaren (volgens laatste ROZ model)

Indexering:

Jaarlijks, op basis van CPI-reeks alle huishoudens.

Aanvaarding:

In nader overleg, medio mei 2022.

Zekerheidsstelling:

De borgstelling bedraagt 3 maanden huur te vermeerderen met btw.
Deze borgstelling dient als zekerheid voor verhuurder en dient door huurder voor de ingangsdatum van het huurcontract te zijn afgegeven in de vorm van een bankgarantie of waarborg.

Huurovereenkomst:

Conform het laatste model huurovereenkomst winkelruimte en andere
bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:290 BW vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ).

Voorwaarden:

Alle verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg.
Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat huurder heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Onze opdrachtgever stelt uitdrukkelijk dat een overeenkomst niet eerder tot stand komt dan nadat niet alleen over de hoofdzaken (prijs) maar ook over de details (zoals oplevering etc.) schriftelijke overeenstemming is bereikt.

Courtage:

Wij treden op voor de verhurende partij. Als huurder bent u ons geen courtage verschuldigd.